3 Ağustos 2012 Cuma

Kaşarlı Köfte ve Sakinlik




Her gün akşama doğru bünyemde yoğun olarak yaşananlar :

*Akşama ne pişirsem ?

*Hımm ilk defa yapıyorum ya iyi olmazsa ?

*Ben olsam beğenirdim de ... ya O ?


Böylece akşama yaklaşan ben son dakikalara bayıldığım için hemen bir beyin fırtınasına başlar ve bir anda yemek buluverme başarıma ulaşırım.
Akşamın önemi esas oğlanın bu vakitte sahneye girmesinden efenim.
Neyse devam edelim dün de böyleydi işte sabahtan karar verdiğim yemeğe pek  riayet etmeyip son dakikada değiştiren ben bu sefer kaşarlı köfte yapmaya karar vermiştim.

Malzemeler :

* 300 gr kıyma (bize yetti arttı bile )

*Yaklaşık bir çay bardağı rendelenmiş kaşar

*Bir dilim bayat ekmek içi

*Bir adet kuru soğan

*Tuz,karabiber,kimyon ve isteğe göre belki bir diş sarımsak


Yapılışı:

Üstte yazdığım arkadaşları sırasıyla karıştırıp güzelce yoğurdum sonra elime ceviz büyüklüğünde parçalar alıp onları şekillendirdim tabi avcuma minicik yağ dökerek.
Sonra buzdolabında yaklaşık bir,bir buçuk saat dinlendirdim.



Sonrası ise yağsız tavada orta ateşte pişirmek.Yanında da garnitür olarak domates dilimleri,patates kızartması,tost makinesinde közlediğim biber ve ısıtıp yağladığım ramazan pidesi vardı.

İftarda, köftemin lezzetiyle bizi memnun ettiği kesindi fakat beni en çok ona şekil verirken deşarj olma kısmı eğlendirdi.Oradan mıncıkladım şuradan kopardım yok şekli beğenmedim tekrar yuvarladım epey eğlendim yani.





Yemek yapmak evet güzel çok güzel ama ah şu alışverişi olmasa.Ne eksikti ne bitmişti bir sürü kafa ağrısı ...
Böylece bir iftar daha geride kalmış oldu.Yapar denerseniz ne mutlu afiyet olsun size şimdiden .








2 yorum:

  1. Bu on numara yemek için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun şifa olsun malzemeler senden yapması benden olsun :)

    YanıtlaSil