24 Ağustos 2012 Cuma

Konya'da İlk Bayram - ll (Meram,Sille,Akyokus)



Bir önceki yazım Konya'da bayram hakkındaydı şimdiyse bu şehrin tarihi ve turistik yerlerinden bahsedeceğim. Bayramı tatil belleyip gezdiklerimi yazıyorum. Henüz ilk yerleşim yeri olan Çatalhöyük'e gidemedim umuyorum bir an önce orayı da görmek nasip olur.



Yukarıdaki ilk fotoğraf Akyokuş diye adlandırılan mekandan. Konya'yı kuşbakışı izleyebileceğiniz bir yer.Gece gitmek ve rengarenk ışıklarla süslenmiş şehri bir de böyle görmek daha güzel olacaktır.Alttaki fotoğraf yine aynı yerden.





Arabayla hızlıca gördüğümüz mekanlardan bir sonraki yer Sille idi.Burası altı bin yıllık bir geçmişe sahip yerleşim yeri.Bir dönem Rumlar da yaşamış.Rumlara ait Aya Elena Kilisesi ise hala mevcut. Şu sıralar restore çalışmaları hızla devam ediyor. Anlatılanlara göre kuyumculuk ile uğraşan Rumların mekanı terk etmesi ile yerine yerleşen şimdiki köylüler evlerinden ve kazdıkları bahçelerinden altın küpleri bulmuş ve zamanla zengin olmuşlar. Tabi bu bir şehir efsanesi. Evlerin keşmekeşliğini ve harabeliğini görünce buna inanmakta zorlansam da tarihin büyüsü beni cezbetti. Aşağıda göreceğiniz mağaralarda ise bir dönem ev olarak kullanılmış.

Sille'nin bir de oyun havaları meşhurmuş ki sormayın ben dinledim bile :) Ankara havasına yakın bir ritmi var.
Sille hakkında ayrıntılı bilgiye buradan da ulaşabilirsiniz.İşte birkaç fotoğraf ile Sille...

















Sillede yer alan bir de baraj gölü var ki Konyalıların uğrak mekanı. Bayram da bile doluluk oranı yüksek olan bu yerden de bir kaç fotoğraf...








Konya'da en sevdiğim yer ise Meram'dı. Gerek yeşilliği gerekse temizliği ile göz dolduran bu ilçenin bağları meşhurmuş. Bir zamanlar dere akan ilçede şimdilerde dere ağzı kapatılarak çay bahçesine döndürülmüş tatlı bir mekan çıkmış ortaya.İşte Meram...



Gezdik, gördük, yazdık görmediyseniz bu yerleri görmeniz tavsiyemdir. Varsa aranızda Konyalılar selamlar :)








2 yorum:

  1. Çok iyi çekilmiş fotoğraflar, tebrik ederim Burcu Hanım. Anlaşılan güzel bir tatil olmuş.

    YanıtlaSil