27 Ağustos 2012 Pazartesi

Konya'da İlk Bayram III- (Şehir Merkezi)


Konya serisi biraz uzun oldu. Fotoğrafları eklemek de  uzun oldu işin açığı :) Bu alttaki fotoğraflarda Konya'nın şehir merkezinden görüntüler. Bazısı tarihi binalar, bazısı şehrin parkından görüntüler. Konya'nın merkezi modernizmle tarihin iç içe olduğu bir yer. Bir bakın tramvay geçiyor bir bakın Selçuklulardan kalma bir camiinin önündesiniz.
Söylemeden geçemeyeceğim Konya'nın tramvayı oldukça eski. Almanlar kullanmış eskisini bize vermiş yıllar yıllar önce. Kendimizce kızıyoruz böyle büyük bir kente bu tramvay yakışıyor mu hiç ?


Bu tramvay nostaljik olarak kalmalı dışı da şöyle sade hoş resimlerle dekore edilmeli yine kullanılmalı ancak normal kullanımda daha modern bir tramvaya ihtiyacı var bu şehrin. Bir bakıyorsunuz modern şık bir durak bir bakıyorsunuz düldül bir tramvay .

Tarihi İnce Minareli Medrese günümüzde müze halinde ziyarete açık ancak orada da bir denetimsizlik sezdik. Müze kartlarımıza bile bakılmadan içeri alındık. Üstelik panodaki bilgilendirici yazı daktilo ile yazılmış belli ki çok önceden kalma ve yenilenmemiş.


Yine de Konya'nın insanları oldukça içten ve samimi özellikle konuşmaları çok sevimli. En dikkatimi çeken şey ise "abla" kelimesine "apla" demeleriydi :)

"Yeryüzünde gezip dolaşın da bakın ..." (Ankebut 20) ayetine kendimizce riayet ettik güzellikleri gördük,tebdili mekan ettik ve en nihayetinde evimize kavuştuk :)

Ara ara kendinizi gezilerle siz de ödüllendirin bence...


















2 yorum:

  1. Eylül de Konya da olacağız gezmek için. Fotoğraflar hoş. :) Dönüşte ben de çeker
    eklerim bloguma.

    Ece de gördüm blogunuzu ben de beklerim. :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Konya güzel yer umarım eğlenceli bir gezi olur senin için . Bakalım sen nereleri çekeceksin bekliyoruz :)

    YanıtlaSil