5 Ağustos 2012 Pazar

Bu Filme Bayılacaksınız : Julie & Julia


Herkese sevimli ,aydınlık huzurlu pazarlar.Midemin rehavete kapılması beynimi altüst etse de sizlere iki gün önce izlediğim filmden bahsetmeden geçemeyeceğim ; Julie & Julia.


Yemek bloggerlarının özellikle beğeneceğini düşündüğüm film,eşinin işleri sebebiyle Fransa'ya giden Julia'nın ülkenin yemeklerine hayran kalıp boş vakitlerini değerlendirmek için aşçılık okuluna gidip sıkı bir aşçı olması ve maceralı bir şekilde yemek kitabı yazmasını konu ediyor.

Dönem filmi gibi görünse de filmin bir ucu da günümüze dayanıyor çünkü diğer kahramanımız Julie ise call center'da çalışan arayanların sorunlarını dinleyen yer yer kendi de ağlayıp üzülen evli bir kadındır.

Sıradanlaşan hayatına renk katmak için kocasının da teşvikiyle bir blog açar ve 365 güne 524 tarifi sığdırmaya çalışarak kendine bir macera edinir.Bu tarifler elbetteki o zamanlar 90'ına merdiven dayamış Julia'nın yemek kitabındaki tarifleridir.
Bu film baştan sona gerçek iki hikayeden oluşmuş bu arada.Filmin aynı zamanda kitabı da mevcut ki yukarıdaki fotoğraf kitabın ön yüzü.Filmde Merly Streep hayran bırakan oyunculuğu ile Julia Child'ın kendisini oynamaktadır.

Bir ara internetten Julia Child'ın kendisini de izlemeyi unutmayın çünkü Amerikan Popüler tarihine  iz bırakan bu yemek kitabının yazarı sonraları bir çok yemek programı da yapmış.Ben siyah-beyaz bir kaç programını izledim.
Julia Child hakikaten de Fransa'ya ve yemek kültürüne hayran kalmış ve yemek kültürünün olmadığını düşündüğü ülkesi Amerika'ya bu kültürü öğretmeyi amaçlamış.

Bana sorarsanız filmin Julia karakterinin olduğu sahneler muhteşemdi ve hiç bitmesin istediğim yerlerdi.Genç blogerımız Julie Powell'ı canlandıran Amy Adams'ın oyunculuğu ise Merly Streep yanında biraz yavan kalmış doğrusu.Yine de iyi ki izlemişim dediğim,eğlendiğim bir film oldu :)

Siz de bir haftasonunuzu bu filme ayırıp farklı kültürlerin yemek serüvenine de kapı açabilirsiniz.


İyi Seyirler ! 



2 yorum:

  1. bu filmi beğenerek izledim yakın zamanda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eğlenceli değil mi özellikle Julia 'nın olduğu sahnelere batıldım ben de :)

      Sil