3 Temmuz 2013 Çarşamba

3 Temmuz Hatırası : ELMALI KURABİYE



Merhabalar,


Bugün evimdeki yeni misafirimle, ablasının doğum günü bahanesi, elmalı kurabiye yapma planı yaptık. İşin ilginç yanı doğum günü çocuğu ben olmama rağmen minnoş yani küçük kardeşim sipariş üzerine bana bu kurabiyeyi yaptırdı. Kendisi 7/24 bunu yiyebilir, yemekle de kalmaz her seferinde iki tepsi filan bekler.




Ne iri ne yarı ne de gürbüzdür ama bu işler tam onluk. Heyecanla az önce pudraladığım kurabiyeleri tek tek mideye indirmekle meşguldü, şimdiyse kıvranıp akşam yemeğini elinin tersiyle itiyor uyanık, yok ama yemezler ya da yedirirler yemeği de :)

Hansel'le Gratel misali eve biraz iri dönsün :)

Malzemeler :

- 250 gr tereyağı/ margarin

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 yumurta

- 1/3 su bardağı şeker

- 1,5 yemek kaşığı yoğurt

- 1 paket vanilin

- 3,5 - 4 su bardağı un (kıvamına göre değişir)

Harcı İçin :

- 4 adet orta boy elma

- 1 çay bardağı ceviz

- Tarçın

- Bir miktar şeker

Hamuru için tüm malzemeleri birleştirip bir süre yoğurup hamura kıvam veriyoruz. Çok fazla un koymanızı tavsiye etmem çünkü açarken bezeler parçalanabilir.


Hamur hazırlanıp dinlendirildikten sonra beş eşit bezeye ayırdım. Sırayla her bir bezeyi çapı bir karıştan büyük olacak şekilde açtım. Sonra ise bıçak yardımıyla pizza dilimler gibi 8 eşit parçaya böldüm. Her bir parçaya dilediğiniz miktarda harç ekleyip dışarıdan içeriye doğru rulo yaparak kapattım.



Harcına gelecek olursak kabuğunu soyduğum elmaları hiç yağ eklemeden cevizlerini de kırıp üzerine serperek suyunu çekene kadar soteledim. Daha sonra arzuya göre biraz tarçın ve elma ekşi ise de biraz şekerle tatlandırıp ocağı kapatabiliriz.

Sonuç ise fotoğrafta görüldüğü üzere umuyoruz esas oğlan da beğenir :)

Afiyet Olsun !

NOT : Son değerlendirmeme göre sanırım bu tarifin yağı fazla ya 250 gr olan tereyağını 125 gr a çekin ya da 1 çay bardağı sıvı yağını aradan çıkarın. Böylece daha iyi olacaktır. Ben bir sonrakine böyle deneyeceğim. Tadı bu haliyle harika sadece bu kadar yağla hamuru açmak zorlaşıyor.

4 yorum:

  1. On numara beş yıldız olmuş kurabiyeler :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor gerçekten, ben bir türlü tutturamıyorum bu kurabiyeyi, nerde yanlış yaptığımı da bulamıyorum kaç tarif denedim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yapması kolay değil fakat not kısmındaki yağ kullanımı uyarımı dikkate alırsan daha iyi bir sonuç çıkacağını düşünüyorum.

      Sil