18 Şubat 2014 Salı

Bizim Oralardan Bir Tat : KEŞKEK



Merhabalar,

Evimin acemi ustası olarak yemekleri fotoğraflama işini yalnızca misafirlerim geldiğinde yapmayı seviyorum. Yine misafirlerimiz için, yine ilk defa yaptığım, yöremden, Denizlimden bir lezzet keşkek.


MALZEMELER: 

- Yarım kilo aşurelik buğday

- Kemikli Kuzu Eti (Kuzu Gerdan Olursa Şahane Olur)

- İsteğe göre bir su bardağı kadar nohut

- Üzeri için kıyma

- Tereyağı

- Toz Biber


Bir gece öncesinden nohut ve buğday ıslanır böylece haşlamak kolay olur. Eski usul kazanlarda yapamayacağım için düdüklü tencere imdadıma yetişiyor. Bir tarafta kemikli etimizi haşlar diğer tarafta buğdayımızı haşlarız. Tabi bu da iki düdüklü tencere eder :)


Buğday kıvamını bulup yumuşayınca ve koyulaşınca blendır ile bir kaç tur atıp ezeriz. Aslında koca koca tahta kaşıklarla tokmaklarla etler kemiğinden sıyrılıp buğdayın içinde dövülür. Koyulaştıkça da etin suyu ile açılır. Biz apartman dairesinde nereden bulalım koca tokmakları bari teknoloji işe yarasın blendır devreye girsin. Böylece buğday biraz ezik bir hal alır. Taneleri belli belirsiz olur. Bir taşım da eti ve suyuyla kaynar, özleşir.



Tadına tuzuna bakılır tuzu eklenir. Servis edilirken de kavurduğumuz kıyma tabağın üstüne dökülür onun üstüne de tereyağı ile toz biber kızartılır ve servis edilir. Yaptık yedik beğendik haydi size Afiyet Olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder