7 Kasım 2012 Çarşamba

Çocukların Korkulu Yemegi : KAPUSKA



Bir yandan akşam gelecek misafirlerime hazırlığımı sürdürüyor bir yandan da postumu girmeye çalışıyorum sevgili okuyucu. Ne yapayım ev hanımlığı böyle asdfgh... demiyooor her işin, görevin bir sorumluluğu oluyor diyor işime devam ediyorum :)


Havanın kapalı ve de yağmurlu oluşuna ömrü hayatımda bu kadar sevindiğimi hatırlamıyorum sanki. Sonbaharı oldum olası sevmezken artık seviyorum bana bi haller oluyor dostlar. Yazın kavurucu sıcağında, kendini sokağa atmış insanlarla fazla karşılaşmış ve onlardan fazlasıyla bıkmış olacağım ki, artık soğuk ve yağmurlu, insanların topyekün evlerinde oturduğu günleri seviyorum :)



Gelelim dün akşam ki yemeğime.  Öncelikle salatasını yapmak için aldığım kocamaaan bir lahanayı nasıl bitiririmin derdine düşünce kapuska yapmaya karar verdim.

Lahana yenir yenmesine de kokusu adamı bayıltır :) Özellikle sarması için haşlanan yapraklar öyle kokar öyle kokar ki çocuklar burunlarını kıvırıp tiksinirler zavallı yemekcikten.



Bense kıymalı bir kapuska yemeği yapayım deyip koyuldum işe. (İlk kez yapıyorum)


Malzemeler :  (İki Kişilik )

- Koca bir lahananın 1/4 ü

- 50 gr kıyma

- Zeytinyağı

- Bir soğan

- Salça

- Tuz


Öncelikle soğanı yağda kavurup kıymayı ekliyorum. Kıymanın da kavrulmasını sağlıyoruz.Yaklaşık bir yemek kaşığı salçayı da kıymaya yedirip, tekrar karıştırıyoruz. Diğer yandan lahana yapraklarını damarsız yerlerini alarak güzelce yıkayıp ne ince ne kalın parçalara ayırıp yaprak yaprak yavaşça tencereye ilave ediyorum.
Sert oldukları için hepsini bir anda sığdırmanız pek mümkün olmuyor bu nedenle birazını koyup karıştırıyor onlar senip kendini saldıklarında ise kalanını ekleyip üstünü geçer miktarda ılık su ilave edip orta ateşte pişiriyoruz. Tüm bu işlemlerden sonra yaklaşık 25 dk da pişen bir yemek.

İster limon , ister pul biber ile servis edebilir, sofranızı şenlendirebilirsiniz. Çocuklara gelince, yemezlerse ağızlarının üstüne pat..  :)  tabi ki hayır yemezlerse ne yapılacağını henüz bilmiyorum bir kaç yıl sonra bu konuda da bilgi verebilirim :)

Hoşçakalın !



5 yorum:

  1. ah kış geldi de lahanalar şenlendirdi pazarı bizim ailede de çok severek yenir ellerine sağlık sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle lahanalar geldi mutfaklar kokulanıp şenlendi :) Teşekkür ederim ...

      Sil
  2. En sevdğim sebzelerden biridir..
    Neler aparımki onla
    ama şimdi canım kapuska çektiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemekler de mail atılsaydı da bir tabacık göndereydim :) En kısa zamanda bi yap bakalım, afiyet olsun :)

      Sil
  3. ah ahh nerde :)
    tşkler

    YanıtlaSil