3 Kasım 2012 Cumartesi

Büyüklere Animasyon : Arrugas ( Kırışıklık)


Aylar önce gösterime giren, site site dolaşıp animasyonlara bakarken dikkatimi çeken, izleyeyim dediklerimin arasına alıp da az önce nihayet izlediğim bir animasyon Arrugas. Film 2011 İspanya yapımı gösterim tarihi ise 2012. Bu yıl İspanyanın Oscar'ı sayılan Goya ödüllerinde En İyi Animasyon ve En İyi Uyarlama Senaryo dalında birinci olmuş.



Aynı zamanda 31. İstanbul Film Festivalinde de gösterilen bir film. Animasyon denilince hemen çizgi film denilir, çocuklara yakıştırılır ya ben hiç de öyle düşünmüyorum.Özellikle bu animasyon bilhassa büyüklere belki de gençlere hitap eder gibi. 



Yıllarca banka müdürlüğü yapmış Emilio'nun ailesi tarafından huzur evine yerleştirilmesi ve orada hayatlarını sürdüren diğer yaşlıların  bazen komik bazen hüzünlü hikayelerinin anlatıldığı, "ne oldum değil ne olacağım" dedirten anlamlı bir animasyon vesselam.



Yaşlıların yaşadıkları olaylarla yer yer gençliklerine dönmeleri, yalnızlıkla karışık duygusallıkları bence oldukça güzel işlenmiş.
Film biter bitmez koşup telefona bir büyüğünüzü aramanız da muhtemel :) 

Herkesin kendi hayal dünyasıyla, yaşlanacağı günleri de hayal ederek, çevresindeki yaşlıları da anımsayarak izleyeceği tatlı bir animasyon işte Arrugas. Hafta sonu hava kapalı ne yapacağım ki diyenlere tatlı bir tavsiye :)

7 yorum:

  1. İzlenecek film listeme kaydettim, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Bir film eleştirisi yapacakken senden görmek iyi oldu :) Bende bugün haftasonu olması ve havanın aslında istediğim gibi olmasına rağmen evdeydim.Ve tam da film havasında olmasam da seçtim bir dram filmi :)
    Ne de seviyoruz biz Türkler dramları...
    Bu animasyonsa ilgimi çekti. ;)
    Bakalım nasılmış, göreceğiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hüzünden nemalanıyoruz biraz ama biz buyuz işte .Umarım beğenirsin, iyi izlemeler :)

      Sil
  3. dramaları pek sevmem ama gerçekleride görmezden gelemem. yaşanmışlıkar acısıyla tatlısıyla bizim hikayelerimizdir . Siyah beyaz renkler gibi..Aklıma bazı şarkılardan cümleler geliyor şöyleki.. Hatıralar hoş kalan her şey boş herşey yalan .Nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım. Artık yeşerecek bir dalım yok yağmurlar yağsada hoş yağmasada..Siz bunlardan hangisini daha çok benisiyorsanız devamını tamamlayn.Her şey sevince ve idrak edince güzel.Herşey gönlünüzce osun. Anne Göksal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bense sizi bir çınar, bizleri de sizin yeşeren yapraklarınız olarak görüyorum Anne Göksal :) Sizler önümüzde bir kılavuz bir öğretmensiniz, Allah hayırlı bereketli ömürler nasip etsin cümlemize.

      Sil
  4. İnşallah .Sözlerin çok güzel teşekkürler.Anne Göksal

    YanıtlaSil