13 Ekim 2012 Cumartesi

Kremalı Tavuklu Makarna ve "artık devir değişti"




 Selamun aleykum, merhaba, melabaa ya da iyi günler ... Yaklaşık iki haftadır blogumun yüzüne bakmıyorum ihmal etmişim bana kırgın biraz gönlünü almalıyım :)


Günlerimin son zamanlarda daha da hızlı geçmesini isteyişim artık mezun olmama az bi zaman kalması ve farklı umutlara hedeflere odaklanmak istemeden kaynaklı. Böyle günler ne hızlı geçiyor diyenlere geçsin daha da hızlı geçsin diyesim geliyor,belki de 
yaşlanmayı istiyorum.

Makarna hele bi dursun şöyle, ben sabah sabah çelik dinliyor çocukluğuma dönüyor sonra da kendimce eğleniyorum işte. Bazen çoğu şey tek düze görünse, monotonluğa girdiğini hissettiğiniz hayatınız aslında yeni bir maceraya, heyecana gebe oluyor. Bir bekleyiş anı gibi, biraz sakin,biraz durgun ...

İşte öyle bir anı, ara geçiş dönemimi, bekleyişimi yaşıyor gibi hissediyorum kendimde. Her gün girdiğin mutfağımda bile acaba bu mutfak (inşaalah) ne yemekler görecek, ne lezzetler yaşanacak burada diye bakıp heyecanlanabiliyorum.

Artık devir değişti malumunuz tabi çelik de değişti bu sırada, biz de değiştik mi ? İnsana has tüm olgular, duygular tam gaz devam ediyor değişen yalnızca zaman ve teknoloji belki de. Konup göçmeler, gelip gitmeler yine aynı. 

Şehrin göbeğinde felsefe yapan bir adet Burcu görürseniz o ben olabilirim şu günlerde :) İnsanlarda daha öğrenecek çok şeyimiz var doğrusu,iyisiyle kötüsüyle...

Gelelim makarnama orada öylece bakıp beni bekletiyorsun diyor,hemen sahneye davet ediyorum kendilerini ve iştee te te te
Kremalı, Tavuklu Makarnaaaa !

Malzemeler :

-Yarım paket makarna

-Kuşbaşı tavuk (istediğiniz kadar)

-Sıvı yağ


Kreması İçi :

-Biraz köri

-2 Tatlı kaşığı nişasta (mısır)

-1,5 su bardağı süt




Makarnayı haşlayıp süzdük güzeel şimdi krema için tencereye tüm malzemeleri ekleyip pişirelim, kıvamını koyulaştıralım. Tamam mı şimdi kuşbaşı tavuklarımızı az bir yağda pişirelim kapaklı bir tencere iyi olur (ben vazgeçilmezim sarımsak da ekliyorum). 

Sonra makarnayı tavuğa sonra sosu da makarnanın üzerine ekleyip güzelce karıştırıyorum.İsterseniz tavukları en son tabağın üzerine de ekleyebilirsiniz. Sonuç : yemeğiniz hazır :)

Bon Appetit !


4 yorum:

  1. Çok lezzetli göründü gözüme. Akşama ne yesek diye düşünürken iyi oldu... Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  2. bugün sen iştahamı açıcaksın anlaşıldı :)
    ellerine sağlıkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifler kısmını gezersen evet bi koşu mutfağa gitmen gerekecek :) Biz severek yedik tavsiye ederim, hoşçakal Cicileydi :)

      Sil