22 Ekim 2012 Pazartesi

Bu Sesi Unutmadığınızı Biliyorum : Cheb Khaled


Tee yıllar önce bilirsiniz bir Arap gurup vardı, Rachid Taha, Faudel bir de Cheb Khaled den mütevellit. Bizde de komedyen Uygur kardeşler bir dönem bu grubun şarkısını Türkçeleştirmişlerdi :)

İşte bu guruptan Cheb Khaled amcamız 1960'lı ve Cezayirli oldukça da iyi bir ses rengine sahip. Zaten oldum olası severim Arap aksanıyla Fransızca şarkıları. Malumunuz Cezayir insanı Fransız sömürüsünden nasibini almış ne yazık ki ancak yıllar içinde de farklı bir aksan ve müzik ortaya çıkmış.

 Aicha yani bizim "Ayşe" diye bildiğimiz güzel bir şarkı da yine bu amcamız tarafından müzik dünyasına kazandırılmıştır. Tereddütsüz kulağa hoş gelen bir tınısı var şarkılarının ha Fazıl Say bu işe ne der sormak lazım yine !


Cheb Halid yememiş içmemiş 2012 yani bu yıl içinde bir albüm çıkarmış oh ne de iyi etmiş. Altta videosunu paylaşacağım şarkıda da Bülent Arınç'a öyle bir benzemiş ki sormayın :) Bu benzetmeyi internet dünyasının fenomeni Beyinsiz Adam az önce twittera yazmış ekleyeyim dedim :) Beyinsiz Adam mı o da kim diyenlere önerim onu takip etmeleri, şu sıralar değişikliğe ihtiyaç var.

Ve işte Cheb Haled'in yeni albümünden C'esta La Vie "işte hayat bu" şarkısı ... 




6 yorum:

  1. Çok iyi geldi gece gece. Çok teşekkürler, hatırlatma için. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok sevdim ki ben bunu :)
    Aicha'yı hatırlattı çokça..

    YanıtlaSil
  3. beni gençlik yıllarıma götürdün neşeli ve hareketli güzel bir müzik . Rachid Taha benim favorimlerdendir teşekkürler. Anne Göksal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetle henüz kavuşunca yorumunuzu yeni gördüm anne, evet çok şirin bir şarkı gelince beraber dinleyelim :)

      Sil