9 Eylül 2012 Pazar

Bir Audrey Hepburn Filmi : Charade



İyi bir klasik film izlemek uzun zamandır aklımdaydı geçenlerde nasip oldu ve Audrey Hepburn filmlerinde karar kılıp Charade 'yi seçtim. Charade, dilimize Öldüren Şüphe olarak çevrilmiş.


Hikayeye gelirsek, eşinden ayrılmak üzere olan Regina (Audrey), kız kardeşi ile tatildeyken Peter ile tanışır. Tabi tanışma esnasında Regina'nın şımarıklık ve kendine güvenle karışmış tavırları beni oldukça gülümsetiyor .



Derken Paris'e,evine döndüğünde kocasının öldürüldüğünü farkeder ve olaylar zinciri burada başlar. Bir dizi kovalamaca ve şaşkınlıkla  en nihayetinde gerçek aşkını bulur. 

Daha da anlatmayı isterdim ancak filmi izlemenizi daha da çok isterim. 1963 yılında çekilmiş bir film için oldukça başarılı sahneler, oyunculuklar, kamera açıları beni filme bağladı doğrusu.

Sonra önceki yazılarımda da dedim ya ben bir vintage ve retro hastasıyım Audrey'in kıyafetlerini görür de hayran hayran bakmaz mıyım hiç :)



Tabi zarafeti,narinliği ve de sempatikliği Audrey ablamızı izlettiriyor, Peter rolündeki Cary Grant'e de şık giyimiyle dikkat etmiyor değildim hani. Paris sokaklarının 60'lardaki halini görmek de oldukça zevkli oluyor. Hele bir sahnede dondurma aldıkları satıcıyı görseniz burası Türkiye miydi demekten kendinizi alamazsınız :)



Audrey Hepburn'ün gerçek hayatta da kıyafetlerini kendisinin tasarladığını, stil sahibi bir kadın olduğunu biliyorsunuzdur. Büyük ayakları sebebiyle kendine bulduğu çözüm olan babeti hala giymekteyiz mesela ya da kapri kavramını bize kazandıran kendisidir.



Klasik filmler,hele ki şu an çoğunun hayatta olmadığını düşünerek  izlediklerinin tadı apayrıdır.Tavsiye ederim Charade/Öldüren Şüphe güzel bir polisiye ve aşk hikayesi.

Charade (1963)

IMDB : 8.0

Yönetmen : Stanley Donen


1 yorum: