18 Ekim 2012 Perşembe

Sıradaki Lezzet Durağımız : Kırımlı Balık Lokantası



İstanbul'da yaşıyor yahut bu şehre uğrama fırsatı buluyorsanız, balık yeme tutkunuz da varsa size cazip bir önerim var. İstanbul Fatih'te Malta çarşısı vardır hemen Fatih Camii'nin yanında işte burada enfes bir balık lokantası varmış da ben yıllardır önünden yürümüşüm.
Dün esas oğlanın önerisiyle bu mekana ilk kez uğrama fırsatını yakaladım. Dışarıdan çoğu dükkan gibi küçük ve kibar görünüyor tabi asıl işlevi içerisinde pişen nefis balıklar. 



Balık sevmediğimi önceden de belirtmeme rağmen hamsi konusunda kendimi zorluyor ve dün akşam da olduğu gibi sınırlarımı aşıyorum artık :)

İki kat ve bir de terastan oluşan lokanta belli ki Fatihlilerin göz bebeği.Her lokantanın vazgeçilmezi, gelen ünlülerden oluşan fotoğraf çerçeveleri burada da mevcut (: Zaman zaman Fatih Belediye Başkanı'nı ve önemli STK 'ların öncülerini konuk etmiş bu şirin lokanta.



Gelelim menüye,çeşitli balıklar mevcut ve oldukça kısa bir sürede tabağınızı önünüzde görebiliyorsunuz.Sadece balıkla sınırlı olmayan ızgara ve zeytinyağlıları da içeren bir menüsü var buranın. Belli ki sahipleri Kırımlı ve nihayetinde Karadeniz insanından da (kuzeyi güneyi farketmez)lezzetli balık yemekleri yapmaları beklenir :) Hamsi tava oldukça lezziz durduğundan tercihimizi ondan yana kullanıp,salatamız ile afiyetle yedik.


Fiyatlara gelirsek,tam fiyatı bilememekle birlikte iki porsiyon hamsi tava ve iki kişilik bir salataya yaklaşık 20-22 lira ödeyebilirsiniz.(İki kişi iseniz)

Vadat Milor'cülük yapıp mekanın temizliğine,lezzetine fiyatına puanlama yaparsam da ;

Hijyen : 7

Lezzet : 8

Fiyatlar : 8


Benden bu kadar bir ara uğrayın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder