Merhabalar,umuyorum
ramazan ayınız hayırla ve güzelliklerle geçer.Tatilden sonra dolabımı
ferahlatma peşine düştüm ve daha önceden koyduğum eriği komposto yapmaya karar
verdiğim.Bir nevi kış hazırlığı benimkisi.
Bu arada hoşaf mı komposto mu ikilemlerine son noktayı koymayı hedefliyorum.Efendim komposto taze meyveden yapılan, hoşaf ise kuru meyveden yapılan şekerli içeceğe denir.Bu ayrıntıyı da verdikten sonra gelelim kompostoma.
Bu arada hoşaf mı komposto mu ikilemlerine son noktayı koymayı hedefliyorum.Efendim komposto taze meyveden yapılan, hoşaf ise kuru meyveden yapılan şekerli içeceğe denir.Bu ayrıntıyı da verdikten sonra gelelim kompostoma.
Malzemeler :
·
Yaklaşık
500 gr kırmızı erik
·
1
su bardağı toz şeker (isteğe göre)
·
5
su bardağı su
·
2
adet karanfil
Yapılışı :
-Derin bir tencereye suyu
yıkadığımız eriği ve şekeri ekleyip az biraz kaynatıyoruz (tencerenin kapağını
kapatmamaya dikkat taşar aman fırınımız
batmasın)
-Kaynamaya
başlayınca altını kısıyor ve karanfillerimizi ekleyip biraz daha kısık ateşte
kaynatıyoruz .
-Altını
kapatıp soğuması için bekletiyoruz ve kavanozlara koyup uzun ömürlü bir şekilde
dolapta saklayabiliyoruz.
Ben
bu şekilde yaptım fakat başka şekilde yapanlar da var.Mesela önce suyu ve şekeri
kaynatıp sonra eriği ekleyenler.Eriğin çekirdeğini önceden çıkarıp
dilimleyenler ve yaş nane ekleyenler.Benim eriklerim çok yumuşaktı doğramaya
gelmezdi ben de böyle yaptım.
Sıcak
günlerde ferahlatır kışın ise makarna ve erişte ile muhteşem yakışır.
Afiyet
Olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder